Obavijest

Dragi posjetitelji, želimo Vam srdačnu dobrodošlicu na našu web stranicu. Ukoliko ste zainteresirani za naše usluge, slobodno nam se obratite.

Kontakt

Za sve informacije i upite obratite nam se s punim povjerenjem putem telefona, maila ili kontakt obrasca.

GSM:

091 909 4682

e-mail:

ltk@ltk-studio1.com

web:

www.ltk-studio1.com

certificiranje

certificiranje

Prema trenutno važećoj regulativi, energetski certifikat moraju imati:

 

- javne zgrade površine veće od 250 m²,

- nove zgrade prije izdavanja uporabne dozvole,

- zgrade ili samostalne uporabne cjeline (stanovi, poslovni prostori, obiteljske kuće i dr.) prije prodaje.

 

Od 1. siječnja 2016. godine zgrada ili samostalna uporabna cjelina koja se iznajmljuje, daje u zakup ili na leasing će morati imati energetski certifikat.

 

 

Energetsko certificiranje obuhvaća energetski pregled zgrade, analizu i vrednovanje prikupljenih podataka, proračune, određivanje energetskog razreda, izradu izvješća i izdavanje energetskog certifikata.

 

Energetskim pregledom se određuju energetska svojstva zgrada, odnosno prikupljaju podaci o potrošnji svih energenata koji se koriste u zgradi i vode, te utvrđuju karakteristike vanjske ovojnice zgrade.

 

Energetski certifikat je dokument koji pokazuje energetska svojstva zgrade ili njezinog dijela i svrstava ju u jedan od 8 razreda, od A+ do G.

 

Energetski certifikat obavezno sadrži i prijedlog mjera za poboljšanje energetskih svojstava zgrade za postojeće zgrade, te preporuke za korištenje zgrade vezano za gospodarenje energijom i očuvanje topline i ispunjenje energetskih svojstava zgrade.

 

Postoji više fondova i agencija koji subvencioniranjem raznih etapa energetske obnove zgrade (izrada certifikata, izrada projektne dokumentacije, izvođenje radova i sl.) potiču energetsku učinkovitost, a subvencije se uglavnom ostvaruju putem natječaja.